Gyakori kérdések

Elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos kérdések

Miért van szükség az elektronikus kapcsolattartásra?

Az utóbbi években egyre inkább előtérbe került az elektronikus ügyintézés az adózók és az állami hatóságok között: gazdálkodó szervezetek részéről kötelező az elektronikus kapcsolattartás. Egy esetleges hatósági ellenőrzésnél elektronikusan kell az adóhatóság részére beküldeni a nyilatkozatot és a bizonylatokat is. Ellenőrzés során a bizonylatok beküldésére az adóhatóság általában 3 naptári nap határidőt ad.

Miért kell a könyvelőirodával is elektronikusan tartanom a kapcsolatot?

A könyvelőiroda a könyvelési, bérszámfejtési szolgáltatásokon kívül kapcsolattartói funkciót lát el az adózó (cég) és a hatóságok között (állandó meghatalmazotti minősítésben). Annak, hogy elektronikusan kapja meg irodánk a bizonylatokat és a megbízásokat alapvetően két célja van: az első cél, hogy ügyfeleink az év minden napján 0-24 órában át tudják adni könyvelendő irataikat irodánk részére, a második cél pedig, hogy egy hatósági ellenőrzés esetén irodánk azonnal eleget tudjon tenni együttműködési kötelezettségének az elektronikusan rendelkezésre álló iratok benyújtásával.

Hogyan valósul meg az elektronikus kapcsolattartás?

A szolgáltatási szerződés aláírásával egyidejűleg hozzáférést képzünk ügyfelünk részére rendszerünkhöz, így bizonylatait elektronikusan tudja beküldeni irodánk részére. A bizonylatok beküldése mellett továbbá a hirdetményekben található ügytípusokra vonatkozóan is lehet megbízás(oka)t adni.

Mi szükséges az elektronikus kapcsolattartáshoz?

Internetkapcsolattal rendelkező eszköz, valamint elektronikus aláírás vagy működő ügyfélkapu hozzáférés az AVDH szolgáltatáshoz. (Figyelem! Ügyfélkapu hozzáférési adatokat szigorúan tilos más személy részére kiadni!)

Hol tudok minősített elektronikus tanúsítványt (aláírást) kérni?

Minősített elektronikus aláírást hitelesítés szolgáltató jogosult kiadni. Ilyen pl.: Microsec Zrt. (e-szigno.hu) illetve a Netlock Kft. (netlock.hu). Az igényléssel kapcsolatban a hitelesítés szolgáltatóval szükséges felvenni a kapcsolatot.

Szolgáltatásokkal, kapcsolatfelvétellel, ügyfélfogadással kapcsolatos kérdések

Milyen típusú szolgáltatásokat nyújt a könyvelőiroda?

A szolgáltatásainkkal kapcsolatban a weboldalunk “Szolgáltatások” menüpontjában tájékozódhat.

Hogyan léphetek kapcsolatba a könyvelőirodával?

A weboldalunkon található űrlap kitöltését követően, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot. A gyors kapcsolatfelvétel érdekében kérjük, hogy telefonszámát és e-mail címét is szíveskedjen megadni.

Miért szükséges előzetesen időpontot kérnem ahhoz, hogy személyesen fogadjanak?

Irodánk a szolgáltatások magas színvonalon történő biztosítása és a hatékony kommunikáció, valamint tevékenység-szervezés érdekében elsődlegesen elektronikusan tartja ügyfeleivel a kapcsolatot. Az irodánk által alkalmazott informatikai rendszereknek köszönhetően, valamennyi ügyben elektronikus megbízást tudunk befogadni ügyfeleinktől, így nem szükséges személyesen megjelenni irodánkban. Az előzetes időpont-egyeztetés így azt a célt szolgálja, hogy csak az elektronikusan nem intézhető ügyek esetében kerüljön időpont megbeszélésre.


Online könyvelés, és bérszámfejtés mikro-, kis-, és Középvállalkozások (KKV-k) részére